Ovenschotel met gehakt, appel en pastinaak

2 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden

500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

1 kilo gemengd gehakt

1 ui, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

3 appelen, geschild en in schijfjes gesneden

boter

melk

muskaatnoot

peper

zout


Kook de pastinaak en aardappelen gaar in gezouten water. Pureer ze met een klontje echte boter, kruid met muskaatnoot en peper. Voeg melk tot en stamp tot een smeuige puree.

Gaar de appelschijfjes in een bodempje water, kook ze ongeveer 5 minuten.

Stoof de ui en de look in boter en voeg het gehakt toe, bak het gehakt rul. Kruid naar wens met peper en zout.

Schep het gehakt in een ovenschotel, leg daarop de puree en dan de appelschijfjes. Leg er enkele klontjes boter op.

Plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden en grill kort tot de appeltjes goudbruin gekleurd zijn.