Boeuf Bourgignon

1,5 rundvlees voor stoverij, in blokjes

2 uien, gesnipperd

4 teentjes look, gesnipperd

5 stelen witte selder, in reepjes

3 wortelen, in schijfjes

250 gr champignons, in plakjes

2 takjes tijm

3 blaadjes laurier

2 kruidnagels

peper

zout

3 eetlepels bloem

1 fles rode Bourgogne wijn


Voorbereiding: Marineer het rundvlees, samen met de kruiden en de ui, look, selder en wortelen in rode wijn gedurende 4 uur.

Haal groenten en vlees uit de marinade. En hou elk apart. De laurier, tijm en kruidnagel verwijder je uit de overgebleven marinade.

Bak het vlees aan met boter in een voldoende ruime kookpot. Voeg de champignons toe en laat ze meestoven. Daarna voeg je de wortelen, selder, look en ui toe.

Roer goed om en voeg 3 eetlepels bloem toe. Deze laat je 5 minuten al roerend bakken. Giet de overgebleven marinade over het vlees en laat 1,5 tot 2 uur inkoken.