Geconfijte walnoten

Geconfijte walnoten

groene onrijpe walnoten, je plukt ze eind juni voor Sint Jan (25 juni)

water


voor de suikersiroop:

1 liter water per 1 kilo suiker


kruiding per liter suikersiroop

1 kaneelpijpje

2 centimeter gember 

2 kruidnagels


Doe handschoenen aan. Prik met een vork rondom de noot gaatjes en leg de noten in een bak gevuld met water. De bak zal verkleuren, dus gebruik geen nieuwe bak. 

Ververs dagelijks het water. Na twee weken zullen de noten zwart kleuren.

Kook de noten in vers water gedurende 30 minuten. Doe ze in een schone bokaal. 

Maak een suikersiroop met kaneel, gember en kruidnagel en giet deze over de noten. Laat een dag intrekken. Giet de siroop af, breng hem aan de kook en giet hem weer op de noten. Herhaal dit gedurende drie dagen.

De volgende dag doe je de noten met suikersiroop in een kookpot en breng je ze aan de kook. Verwijder de kruiding van kaneel, gember en kruidnagel en giet onmiddellijk in schone bokalen en laat minstens drie maanden rijpen.

Serveer in reepjes of schijfjes bij kaas of desserts.