Frangipanegebak met peer
3 peren, geschild en in schijfjes gesneden of bokaaltje ingemaakte peren
125 gram boter
125 gram fijne suiker
125 gram amandelmeel
2 eieren
1 eetlepel zelfrijzende bloem
1 eetlepel gesmolten boter
2 eetlepels bloem
voor decoratie: bloemsuiker
Verwarm de oven voor op 190 graden. Beboter de bakvorm met 1 eetlepel gesmolten boter en bestrooi met 2 eetlepels bloem.
Meng de boter met de fijne suiker. Voeg de eieren toe.
Gebruik de deeghaken van de mixer, voeg de zelfrijzende bloem en amandelmeel toe en kneed tot een glad mengsel.
Vul de bakvorm met het frangipanebeslag. Druk er de schijfjes peer in.
Bak gedurende 45 minuten in de oven op 190 graden. Prik met een priem in het gebak om te kijken of het deeg gaar is. Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en haal uit de bakvorm.
Decoreer met bloemsuiker.