Romige ovenschotel met kipfilet en zomergroenten

2 rode paprika, in blokjes gesneden

1 rode ui, gesnipperd

3 teentjes look, gesnipperd

1 eetlepel tijm

1 theelepel cayennepeper

500 ml passata (zelfgemaakte tomatensaus)

2 eetlepels mascarpone

900 gram kipfilet

100 gram mozarella, geraspt

peper

zout

boter

decoratie: (Griekse) basilicum


Stoof de rode ui, paprika en look aan in boter. Voeg na 5 minuten de passata toe en kruid met tijm.

Laat 15 minuten sudderen en voeg de mascarpone toe.

Bak de kipfilets goudbruin in boter en kruid met peper en zout.

De kipfilets hoeven niet gaar te zijn als ze je in de ovenschaal legt.

Verdeel de tomatensaus over de kipfilet en bestrooi met mozarella.

Gaar verder in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 30 minuten.

Serveer met basilicum.