Gehaktschotel met puree
800 gram gemengd gehakt
1 ui, gesnipperd
3 teentjes look, gesnipperd
1 chilipeper, zonder zaadjes, gesnipperd
2 paprika, in repen gesneden
2 wortelen, gesnipperd
200 gram champignons, in schijfjes gesneden
200 ml runderfond
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel oregano
200 ml bechamelsaus
800 gram verse puree
boter
peper
zout
Stoof ui, paprika, wortelen, look en champignons aan in boter, voeg de chilipeper en het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Kruid met paprikapoeder en oregano.
Schenk de runderfond en tomatenpuree erbij en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Schep het vlees met de saus in een ovenschaal. Bedek met de puree en schenk de bechamelsaus erover.
Gratineer in een voorverwarmde oven.