Gentse waterzooi
2 kippen
voor de bouillon:
1 prei, grof gesneden
2 wortelen, grof gesneden
2 takken selder, grof gesneden
1 laurierblad
1 ui, grof gesneden
voor de saus en afwerking:
bouillon van de kip
60 gram boter
3 eetlepels bloem
2 wortelen, julienne gesneden
1 prei, julienne gesneden
3 takken selder, julienne gesneden
peterselie, gesnipperd
Kook de kippen gaar gedurende 1 uur in ruim water met de prei, selder, ui, wortel en laurier. Laat afkoelen.
Schep het vet van de bouillon, haal de kippen eruit. Zeef de bouillon en hou apart voor de saus. Verdeel de kip en ontdoe van vet en vel.
Stoof de juliennegroenten kort aan in boter.
Maak een roux met boter en bloem. Doe de bouillon erbij tot je een gladde saus hebt. Doe de kip en de juliennegroenten erbij. Decoreer met gesnipperde peterselie.