Geroosterde paprikasoep

6 gele paprika

6 rode paprika

3 wortelen, geschild en in blokjes gesneden

2 uien, gesnipperd

1 gele courgette, in blokjes gesneden

3 teentjes look

3 groentebouillonblokjes

2 liter water

handje peterselie, gesnipperd

naar wens: gehakballetjes

peper

cayennepeper


Rooster de paprika's en de lookteentjes in de oven op 250 graden, tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze onmiddellijk in een plastiek zakje, dat je goed afsluit, en laat een half uurtje afkoelen. Zo kan je ze straks beter villen en ontdoen van de zaden.

Ondertussen stoof je de wortelen, ui en courgette aan in boter. Voeg de gevilde paprika toe zonder de zaadjes, de lookteentjes, water en bouillonblokjes. Laat een half uurtje zachtjes koken.

Mix de soep. Naar wens kan je gehaktballetjes toevoegen en nog even laten doorkoken.

Kruid naar wens met peper en cayennepeper. Serveer met gesnipperde peterselie.