Knolselder

Planten

Zaai tijdig, in maart, achter glas. Zorg voor warme grond om te zaaien (15 graden) en een kamertemperatuur van 20 tot 25 graden.

De planten van half mei tot half juni planten in volle grond, als het plantje minstens 4 blaadjes heeft en de kluit goed doorworteld is. In vochthoudende grond. Plant ruim uit elkaar, 5 plantjes per vierkante meter.


Verzorging

Kalken in de late herfst tot eind februari.

Geef voldoende organische mest of compost en kalk. Bemest voor de teelt, 8 weken na de aanplanting en 3 maanden na de aanplanting. 

Tijdens droge perioden voldoende water voorzien. De grond moet permanent vochtig zijn. 

Extra tips: 

- ph tussen 6,5 en 7. 

- Om de vochtigheid zo goed mogelijk op peil te houden voldoende dik mulchen met grasmaaisel. 


Groeihoogte

45 centimeter.


Winterhard

Nee.


Snoeien

---


Bloei

Tweejarige plant, het tweede jaar bloeit de plant en sterft ze af.


Bestuiving

---


Oogst

Groeicyclus van 240 dagen. 

Oogst niet voor 1 november, tenzij men nachtvorst voorspelt.


Extra info

De smaak doe denken aan selder en peterselie.

Het blad is eetbaar, maar veel krachtiger dan selder van smaak. 

Wordt gebruikt voor soep, puree, om te bakken, te roosteren en te stoven, voor frietjes en chips.

Kan ook rauw of gestoomd gegeten worden. Lekker in een salade.


Receptjes met knolselder