Duo plaatcake met appel en peer

Peer:

2 peren, in stukjes gesneden (of opgelegde peertjes)

4 eieren op kamertemperatuur

250 gram zachte boter

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

2 eetlepels chocoladedruppels


Mix de bloem, suiker en zachte boter. Voeg de eieren toe en mix tot een glad mengsel.


Appel:

2 appelen, in stukjes gesneden

4 eieren op kamertemperatuur

250 gram zachte boter

250 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram suiker

150 gram bruine suiker

1 centimeter gember, geraspt

1 theelepel speculaaskruiden

1 theelepel kaneel


Mix de bloem, suiker en zachter boter. Voeg gember, kaneel en speculaaskruiden toe. Voeg de eieren toe en mix tot een glad mengsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel aan de ene kant het deeg voor de peercake, aan de andere kant het deeg voor de appelcake. Verdeel peer met chocoladedruppels en de appelpartjes op de cake. Bak gedurende 45 minuten in de oven. Controleer ten vroegste na een half uur of de cake gaar is.