Knolseldersoep met appel-prei-garnituur en kruidenolie

1 kleine knolselder van ongeveer 1 kg, in blokjes gesneden

2 preiwitten, in ringen gesneden

1 groen van prei, in brunoise gesneden

1 appel, in brunoise gesneden

3 groentebouillonblokjes

2 liter water

voor de kruidenolie: handje salie, handje peterselie, olijfolie, peper en zout


Stoof de knolselder met het wit van de prei aan in boter. Blus met water en voeg bouillon toe, laat een half uurtje doorkoken en mix de soep. Kruid naar wens.

In een apart pannetje stoof je de brunoise van appel en groen van prei aan in boter.

Maak de kruidenolie door salie, peterselie, olijfolie, peper en zout in de blender te mixen. Zeef de vloeistof.

Dien de soep op met als garnituur de gestoofde appel en prei. Voeg enkele druppels kruidenolie toe aan de soep.