Kippengoulash

1 kilo kipfilet, in blokjes gesneden

2 paprika, in reepjes gesneden

250 gram champignons, in schijfjes gesneden

400 gram tomaten, in blokjes

2 eetlepels tomatenpuree

3 teentjes look, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

1 chilipeper, gesnipperd

2 blaadjes laurier

1 eetlepel tijm

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel gerookt paprikapoeder

2 eetlepels bloem

½ liter kippenbouillon

boter

peper

zout


Kruid de kippenblokjes met peper en zout en bestrooi met bloem. Bak de kippenblokjes in boter, in een diepe pan. Voeg de ui, chilipeper, look, paprika en champignons toe en roerbak.

Kruid met paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en tijm, voeg laurier toe. Doe de tomatenblokjes, kippenbouillon en tomatenpuree erbij en laat op een zacht vuur gedurende een uur sudderen.