Vispannetje met prei en champignons

800 gram vis naar keuze, in hapklare blokjes gesneden

2 prei, gesnipperd

250 gram champignons, in schijfjes gesneden

2 teentjes look, gesnipperd

500 ml visbouillon

100 ml witte wijn

50 gram bloem

50 gram melkerijboter

50 gram gratinkaas

boter

muskaatnoot

peper

zout

Breng de visbouillon aan de kook. Pocheer de vis gedurende 10 minuten. Haal de vis uit de bouillon en zet opzij. Zeef de bouillon.

Stoof de prei, look en champignons aan in boter. Kruid naar wens met peper en zout.

Maak een roux met melkerijboter en bloem. Voeg de helft van de gezeefde bouillon en witte wijn toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en muskaatnoot.

Doe de prei, look en champignons in een ovenschaal, verdeel de vis en saus er over. Strooi de gratinkaas over de schotel.

Gratineer in een voorverwarmde oven.