Vispannetje met prei en champignons
800 gram vis naar keuze, in hapklare blokjes gesneden
2 prei, gesnipperd
250 gram champignons, in schijfjes gesneden
2 teentjes look, gesnipperd
500 ml visbouillon
100 ml witte wijn
50 gram bloem
50 gram melkerijboter
50 gram gratinkaas
boter
muskaatnoot
peper
zout
Breng de visbouillon aan de kook. Pocheer de vis gedurende 10 minuten. Haal de vis uit de bouillon en zet opzij. Zeef de bouillon.
Stoof de prei, look en champignons aan in boter. Kruid naar wens met peper en zout.
Maak een roux met melkerijboter en bloem. Voeg de helft van de gezeefde bouillon en witte wijn toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en muskaatnoot.
Doe de prei, look en champignons in een ovenschaal, verdeel de vis en saus er over. Strooi de gratinkaas over de schotel.
Gratineer in een voorverwarmde oven.