Melanzane alla parmigiana

3 kleine aubergines

15 black cherry tomaten, in schijfjes gesneden

1 ui, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

basilicum

250 gram gepelde black cherry tomaten

100 gram geraspte parmigiano

2 eetlepels rodewijnazijn

1 koffielepel gedroogde oregano

olijfolie

peper en zout


Snij de aubergines in dunne plakken, besprenkel ze met olijfolie en grill ze kort aan in de grillpan.

Fruit de gesnipperde ui aan in een kookpot in een bodempje olijfolie. Voeg de look toe en laat 5 minuten stoven. Voeg de gepelde tomaten, de rodewijnazijn, oregano toe en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje koken.

Neem een ovenschaal. Leg een laag gegrilde aubergine, gevolgd door een laag tomatenschijfjes en een laagje tomatensaus in de schaal. Herhaal tot de ingrediënten opgebruikt zijn.

Bestrooi de schotel met de parmigiano en gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende een half uur. Garneer met basilicum.