Cake met ingemaakte peer en speculoos

4 ingemaakte peren

1 centimeter gember, geraspt

150 gram boter

3 eieren

50 gram speculoos, in stukjes gebroken

200 gram zelfrijzende bloem

100 gram suiker

2 eetlepels amandelschilfers

1 theelepel kaneel

decoratie: 2 eetlepels gesmolten chocolade


Snijd twee peren in dikke plakken en de overige twee peren in blokjes. 

Mix de boter met het suiker en de eieren. Voeg de bloem toe en meng tot een gladde massa. Roer  kaneel en gember onder het deeg, alsook de stukjes speculoos en blokjes peer.

Beboter en bebloem een bakvorm, of gebruik bakpapier in de bakvorm, en schenk het deeg erin. Schik de plakken peer op de cake en bestrooi met amandelschilfers. 

Bak gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Lepel de gesmolten chocolade over de cake.