Pittige bouillonsoep met kalfsschenkel

1 kalfsschenkel

voor de bouillon:

1 prei, gesnipperd

2 teentjes look

1 stengel selder, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

2 liter water


voor de soep:

1 prei, fijn gesnipperd

1 stengel selder, fijn gesnipperd

1/2 chilipeper, fijn gesnipperd

1/2 rode ui, fijn gesnipperd

50 gram sluimerwten

2 eetlepels vermicelli

1 liter bouillon

boter

peper

zout


Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de schenkel, prei, selder, look en ui toe voor het maken van de bouillon. Laat de schenkel gedurende 3 uur garen op een laag vuur.

Haal de schenkel uit het kookvocht en snijd in kleine blokjes. Zeef de bouillon (kookvocht) en houd apart.

Stoof de groenten voor de soep aan in boter. Blus met de bouillon en voeg de stukjes vlees toe aan de soep. Laat 15 minuten koken. Zet het kookvuur uit, voeg de vermicelli toe en laat de soep nog vijf minuutjes staan. Kruid naar wens met peper en zout.