Biscuit met lemon curd

Biscuit:

200 gram suiker

200 gram zelfrijzende bloem (gezeefd)

5 eieren


Mix de eieren met de suiker. Voeg de bloem toe en mix tot gladde massa. Beboter en bebloem de bakvorm.

Bak 45 min op 180 graden. Laat afkoelen op een rooster.

Snijd de biscuit horizontaal door.

Vulling en topping lemon curd:

2 eieren

175 gr suiker

120 gr melkerijboter

2 citroenen (biologisch of van eigen kweek)

halve eetlepel maiszetmeel

Klop de eieren los in een pannetje met het sap en de zeste van de citroenen. Voeg suiker en maiszetmeel toe.

Snij de boter in kleine blokjes, en voeg deze op een laag vuurtje toe tot het mengsel is ingedikt.

Slagroom:

2 dl room

40 gram bloemsuiker

Maak slagroom met de room en de bloemsuiker.

Vul de taart met een laag lemon curd en een laag slagroom. Herhaal aan de bovenkant van de taart.