Biscuit met lemon curd
Biscuit:
200 gram suiker
200 gram zelfrijzende bloem (gezeefd)
5 eieren
Mix de eieren met de suiker. Voeg de bloem toe en mix tot gladde massa. Beboter en bebloem de bakvorm.
Bak 45 min op 180 graden. Laat afkoelen op een rooster.
Snijd de biscuit horizontaal door.
Vulling en topping lemon curd:
2 eieren
175 gr suiker
120 gr melkerijboter
2 citroenen (biologisch of van eigen kweek)
halve eetlepel maiszetmeel
Klop de eieren los in een pannetje met het sap en de zeste van de citroenen. Voeg suiker en maiszetmeel toe.
Snij de boter in kleine blokjes, en voeg deze op een laag vuurtje toe tot het mengsel is ingedikt.
Slagroom:
2 dl room
40 gram bloemsuiker
Maak slagroom met de room en de bloemsuiker.
Vul de taart met een laag lemon curd en een laag slagroom. Herhaal aan de bovenkant van de taart.