Kaapse look

Planten

Planten in goed doorlatende grond, liefst op een verhoogd bed, in volle zon.

Zaaien kan achter glas van februari tot april, en vanaf mei tot juli in volle grond. Bedek de zaden met een fijn laagje aarde, ze kiemen bij 20 tot 25 graden.


Verzorging

Voldoende voeding geven is noodzakelijk. Liefst een organische voeding. Tijdens strenge vorst de plant beschermen met bladeren.


Groeihoogte

Tot 50 centimeter.


Winterhard

Ja, tot -10 graden Celcius.


Snoeien

---


Bloei

Mei - oktober.


Bestuiving

---


Oogst

Het hele jaar door.


Extra info

De Kaapse knoflook is geen echte knoflook. De plant is wel nauw verwant met de allium-familie. De bladeren worden versnipperd als bieslook gebruikt worden en zijn zeer aromatisch. De looksmaak is enorm krachtig met zacht nootachtig aroma. Zo scherp als een echte knoflook, maar na het eten heb je nauwelijks een slechte adem.

De bladeren worden gebruikt als libido stimulerend middel en de wortelstok als smeersel tegen reuma en hoofdpijn. Alle delen van de plant zijn eetbaar. Het het blad wordt gebruikt, net als bij bieslook. Van de bladeren kan je ook pesto maken.  De bloemen kunnen als smaakmaker en als garnituur toegevoegd worden aan allerlei gerechten.

De Kaapse look is gekend als sierplant, ze zal de gehele zomer bloemen met mooie lichtroze bloemen. Receptjes met Kaapse look