Amandelcake met krieken

200 gram zelfrijzende bloem

200 gram boter, op kamertemperatuur

50 gram amandelpoeder

3 eieren

200 gram suiker

200 gram krieken op sap

1 eetlepel maïzena

1 eetlepel water

2 eetlepels geschaafde amandelen

2 eetlepels chocoladestukjes

decoratie: poedersuiker


Meng de maïzena met het water. Giet de krieken af en houd het sap bij. Breng het sap aan de kook en roer de maïzena erdoor tot het sap indikt. Laat afkoelen.

Klop de eieren met suiker en boter op. Voeg de zelfrijzende bloem en amandelpoeder toe en mix tot een glad beslag. Spatel de krieken en het ingedikt sap door het beslag. Beboter een bakvorm of gebruik een vel bakpapier in de bakvorm.

Schenk het deeg in de bakvorm, bestrooi met de geschaafde amandelen en de chocoladestukjes. Bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden.

Bestrooi met poedersuiker.