Paardenworstjes naar recept Remie

1 kilo paardenworstjes

1 ui, gesnipperd

1 rode en 1 groen paprika, gesnipperd

2 stengels bleekselderij, gesnipperd

1 teentje look, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

100 gram champignons, in schijfjes

1 wortel, in blokjes

2 blaadjes laurier

1 theelepel tijm

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel paprikapoeder

1 doosje gepelde tomaten in blokjes

1 doosje tomatenpuree

1 glas witte wijn

1 dl porto of madeira

1 eetlepel mosterd

bindmiddel indien gewenst


Stoof de groenten aan en blus met witte wijn en porto. Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en kruid met peper, zout, laurier, tijm, mosterd, cayennepeper en paprikapoeder.

Bak ondertussen de worstjes goudbruin aan beide zijden. Ze hoeven niet volledig gaar te zijn.

Voeg ze toe aan de groentenjus en laat 1 uur op een zacht vuurtje koken. Eventueel bindmiddel gebruiken indien gewenst.