Vispannetje met mosselen en pastis

300 gram kabeljauw, in stukken gesneden

300 gram zalm, in stukken gesneden

1 kilo mosselen

1 selder, gesnipperd

2 ui, in ringen gesneden

2 sjalot, gesnipperd

3 teentjes look, gesnipperd

5 centiliter pastis

2 deciliter room

500 gram tomaten, gevild, zonder pitjes en in stukjes gesneden

2 eetlepels tomatenpuree

boter

peper 

zout

decoratie: gesnipperde peterselie


Stoof de selder en ui aan in boter. Voeg de mosselen toe, kruid naar wens en kook ze gaar.

Neem de mosselen uit de schelp. Zeef het kookvocht en houd 200 ml apart.

Stoof de sjalot aan in boter, voeg de look, tomaten, tomatenpuree en het kookvocht van de mosselen toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de pastis en room toe en laat opnieuw inkoken. Leg de vis in de saus en laat 20 minuten garen. Voeg de mosselen toe, laat ze even opwarmen in de saus en serveer het vispannetje met gesnipperde peterselie