Koken met restjes wijn
Witte of rode wijn over of zelfs een restje sangria, bubbels en porto na een feestje?
Witte of rode wijn over of zelfs een restje sangria, bubbels en porto na een feestje?
Veel planten in de tuin kunnen herkend worden aan de geur. Als de geur ook nog prettige herinneringen oproepen, is het aangenaam vertoeven in de tuin.
Vanaf januari - februari kunnen we binnenshuis voorzaaien. Zo krijgen we een voorsprong. Met de nodige aandacht en zorg ontwikkelen de zaadjes zich tot sterke planten.
Scampi zijn lekker en veelzijdig. Je kan ze combineren met pasta, rijst, brood, frietjes, ...
Het ganse jaar door worden aardappelen gegeten bij allerlei gerechten.
Stoofpotjes met vlees, gevogelte of vegetarisch zijn hartverwarmend in donkere en koude tijden.
In elk zaadje zit een nieuwe plant. Oogst zaden uit de tuin en kweek volgend jaar een nieuwe generatie!
Ook na de zomer kan je eten wat de moestuin biedt. Ideaal bij koud weer zijn ovenschotels, niet alleen lekker en gezond, je kan ze ook op voorhand maken.
Het witte goud, een typisch Belgisch product, is makkelijk zelf te kweken.
Neem volledig rijpe vruchten van gezonde planten.Lepel de zaden met het vruchtvlees uit de tomaat.Doe de zaden in een glas en sproei er water over. Dek het glas af met huishoudfolie. De slijm- en kiemremmende laag zal loslaten van de zaden. De zaden zinken naar de bodem van het glas.Dit proces duurt tot twee dagen.Giet in een zeef en spoel...