Lasagne met prei en zalm
500 gram verse zalmfilet
12 vellen lasagne
3 prei, gesnipperd
75 gram melkerijboter
100 gram bloem
1 liter volle melk
200 gram gemalen kaas
boter
muskaatnoot
peper
zout
Stoof de prei gaar in boter en kruid naar wens met peper en zout.
Pocheer de zalm gedurende 10 minuten, verwijder eventueel huid en graten en verdeel in stukjes.
Smelt de melkerijboter in een steelpan. Voeg bloem toe en roerbak gedurende 3 minuten. Schenk langzaam en al roerend de melk erbij en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en muskaatnoot.
Leg een laagje prei, dan lasagnevellen, bechamelsaus en zalm in een ovenschaal. Herhaal dit drie keer en eindig met een laagje prei. Bestrooi rijkelijk met gemalen kaas. Gaar gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.