Lasagne met prei en zalm

500 gram verse zalmfilet

12 vellen lasagne

3 prei, gesnipperd

75 gram melkerijboter

100 gram bloem

1 liter volle melk

200 gram gemalen kaas

boter

muskaatnoot

peper

zout


Stoof de prei gaar in boter en kruid naar wens met peper en zout.

Pocheer de zalm gedurende 10 minuten, verwijder eventueel huid en graten en verdeel in stukjes.

Smelt de melkerijboter in een steelpan. Voeg bloem toe en roerbak gedurende 3 minuten. Schenk langzaam en al roerend de melk erbij en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en muskaatnoot. 

Leg een laagje prei, dan lasagnevellen, bechamelsaus en zalm in een ovenschaal. Herhaal dit drie keer en eindig met een laagje prei. Bestrooi rijkelijk met gemalen kaas. Gaar gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.