Halloweenpizza

pizzadeeg

200 gr 00-bloem

100 gr lauwwarm water

18 gr verse gist

2 el olijfolie

1 theelepel zout

1 snuifje suiker

Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Meng het zout, de olijfolie en de suiker erdoor. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij de bloem.

Meng goed tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Daarna wikkel je het deeg in plastiek folie en bewaar je het in de koelkast tot gebruik. Een avond van tevoren maken, maakt je pizza extra luchtig en krokant.


Topping

100 gram tomatensaus

100 gram champignons, gehalveerd

25 gram geraspte mozarella

1 theelepel oregano


Druk het deeg plat tot de ideale dikte. Werk van het midden naar de rand toe.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bestrijk het pizzadeeg met een dunne laag tomatensaus. 

Verdeel de mozarella over de pizza en kruid met oregano. Prik ogen in de gehalveerde champignons en snij met een scherp mes tandjes in het stammetje van de champignon, zodat het doodskopjes lijken. Verdeel de champignons over de pizza.

Bak de pizza 12 minuten in de oven.