Quiche met pompoen en zuring
200 gram pompoen, in kleine blokjes gesneden
1 teentje look gesnipperd
100 gram zuring, gesnipperd
1 sjalot, in ringen gesneden
6 plakjes bladerdeeg
4 eieren
200 ml volle room
75 gram gemalen kaas
1 eetlepel tijm
olijfolie
boter
peper
zout
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en tijm. Rooster de pompoen gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 200 graden.
Klop de eieren op met de room en kruid met peper en zout. Roer de gesnipperde zuring, gemalen kaas, sjalot en look door het eimengsel.
Leg de bladerdeegvellen in ingevette ovenschaaltjes. Verdeel de pompoenblokjes over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden.