Circassische kip – kip in walnotensaus
4 kipfilets of bouten
1 ui, gesnipperd
4 teentjes look, gesnipperd
2 stengels selder, in stukjes gesneden
1 laurierblad
3 takjes peterselie
1 theelepel korianderzaad
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
200 gram walnoten, fijn gehakt
1 liter kippenbouillon
2 sneetjes wit brood, zonder korst, in blokjes gesneden
decoratie: gesnipperde peterselie
Doe de kip samen met de bouillon, ui, selder, peterselie, laurier en koriander in een soeppan. Breng aan de kook en gaar de kip gedurende een half uur.
Rooster de noten kort in een droge pan.
Haal de kip uit de bouillon en plaats ze in een schaal. Drenk het brood in 2 dl bouillon van de kip. Voeg de look, noten, cayennepeper en paprikapoeder toe en mix tot een gladde saus.
Schenk de saus over de kip en serveer met gesnipperde peterselie.