Pizza met paprika en mascarpone

pizzadeeg

200 gr 00-bloem

100 gr lauwwarm water

18 gr verse gist

2 el olijfolie

1 theelepel zout

1 snuifje suiker


Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Meng het zout, de olijfolie en de suiker erdoor. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij de bloem.

Meng goed tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Daarna wikkel je het deeg in plastiek folie en bewaar je het in de koelkast tot gebruik. Een avond van tevoren maken, maakt je pizza extra luchtig en krokant.


Topping

100 gram tomaten, in dunne plakjes gesneden

1 paprika, in dunne reepjes gesneden

1/2 ui, in dunne ringen gesneden

1 teentje look, gesnipperd

50 gram mascarpone

25 gram Parmigiano

decoratie: basilicum


Druk het deeg plat tot de ideale dikte. Werk van het midden naar de rand toe.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng de mascarpone met de look en de helft van de parmigiano. Bestrijk het pizzadeeg met een dunne laag mascarpone. 

Verdeel de plakjes tomaat, uienringen en reepjes paprika over de pizza. Bestrooi met Parmigiano. Bak de pizza 12 minuten in de oven.

Garneer met basilicum.