Pizza met paprika en mascarpone
pizzadeeg
200 gr 00-bloem
100 gr lauwwarm water
18 gr verse gist
2 el olijfolie
1 theelepel zout
1 snuifje suiker
Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Meng het zout, de olijfolie en de suiker erdoor. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij de bloem.
Meng goed tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
Daarna wikkel je het deeg in plastiek folie en bewaar je het in de koelkast tot gebruik. Een avond van tevoren maken, maakt je pizza extra luchtig en krokant.
Topping
100 gram tomaten, in dunne plakjes gesneden
1 paprika, in dunne reepjes gesneden
1/2 ui, in dunne ringen gesneden
1 teentje look, gesnipperd
50 gram mascarpone
25 gram Parmigiano
decoratie: basilicum
Druk het deeg plat tot de ideale dikte. Werk van het midden naar de rand toe.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng de mascarpone met de look en de helft van de parmigiano. Bestrijk het pizzadeeg met een dunne laag mascarpone.
Verdeel de plakjes tomaat, uienringen en reepjes paprika over de pizza. Bestrooi met Parmigiano. Bak de pizza 12 minuten in de oven.
Garneer met basilicum.