Pizza burrata
pizzadeeg
200 gr 00-bloem
100 gr lauwwarm water
18 gr verse gist
2 el olijfolie
1 theelepel zout
1 snuifje suiker
Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Meng het zout, de olijfolie en de suiker erdoor. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij de bloem.
Meng goed tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
Daarna wikkel je het deeg in plastiek folie en bewaar je het in de koelkast tot gebruik. Een avond van tevoren maken, maakt je pizza extra luchtig en krokant.
Topping
100 ml tomatensaus
200 gram tomaten, in dunne plakjes gesneden
100 gram gedroogde tomaten
1 theelepel oregano
1 bol burrata
50 gram mozarella
basilicum
peper
zout
Druk het deeg plat tot de ideale dikte. Werk van het midden naar de rand toe.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrijk het pizzadeeg met een dunne laag tomatensaus. Verdeel de plakjes tomaat en de gedroogde tomaten over de pizza. Bestrooi met geraspte mozarella. Kruid met oregano, peper en zout. Bak de pizza 12 minuten in de oven.
Garneer met burrata en basilicum.