Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus
voor de gehaktballetjes:
800 gram gemengd gehakt, in balletjes gerold
3 teentjes look, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel oregano
2 eetlepels paneermeel
1 ei
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel moster
voor de saus:
1 ui, gesnipperd
3 teentjes look, gesnipperd
500 ml tomatenpassata
200 gram mozarella
boter
Meng het gehakt met look, gesnipperde ui, ¨Parmezaanse kaas, oregano, paneermeel, cayennepeper, het ei en mosterd. Rol gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
Stoof ui en look aan in boter, voeg tomatenpassata toe en laat 15 minuten sudderen.
Schenk de saus in een ovenschaal. Verdeel de gehaktballetjes en mozarella in de saus.
Gaar gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden.