Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

voor de gehaktballetjes:

800 gram gemengd gehakt, in balletjes gerold

3 teentjes look, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

50 gram geraspte Parmezaanse kaas

1 eetlepel oregano

2 eetlepels paneermeel

1 ei

1 mespunt cayennepeper

1 eetlepel moster

voor de saus:

1 ui, gesnipperd

3 teentjes look, gesnipperd

500 ml tomatenpassata

200 gram mozarella

boter


Meng het gehakt met look, gesnipperde ui, ¨Parmezaanse kaas, oregano, paneermeel, cayennepeper, het ei en mosterd. Rol gehaktballetjes van het gehaktmengsel.

Stoof ui en look aan in boter, voeg tomatenpassata toe en laat 15 minuten sudderen. 

Schenk de saus in een ovenschaal. Verdeel de gehaktballetjes en mozarella in de saus.

Gaar gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden.